25 Haziran 2010 Cuma

Sizin En Hayırlınız

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Şüphesiz ki bu Kur'ân en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.” (İsrâ, 9)


Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Sizin en hayırlılarınız, Kur’ân’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” (Buhârî, Fezâilü’l-Kur’ân 21. Ebû Dâvud, Salât 349)


Bir Düşünün

Bir baba, âile fertlerinin Kur’ân-ı Kerîm eğitimine ehemmiyet vermeli, yavrularına ibadet şevkini tattırmalıdır. Diğer taraftan dünya ve âhirete dâir yol-yordam, usûl ve edepleri de öğretmesi zarûrîdir. Bu çerçevede evlâtlarını, okul çağına geldiğinde yaz kurslarında, ardından da ilköğretimin bitişiyle birlikte Kur’ân-ı Kerîm kurslarında mutlaka okutmalıdırlar. Bilhassa kız çocukları için bu daha da elzemdir. Unutmamalı ki, bir anne-babanın, çocuklarına bırakabileceği en kıymetli miras, âhiret mirasıdır. Yavrularını hâfız yapan, Kur’ân kültürüyle tezyin eden anne-babalara ne mutlu!.. Hadîs-i şerîfte buyurulur:


“Kim Kur’ân-ı Kerîm’i okur ve onunla amel ederse, kıyâmet günü ebeveynine bir tâç giydirilir. Bu tâcın nûru, güneşin dünyâdaki bir eve konulduğunda vereceği ışıktan daha güzeldir. Öyleyse, Kur’ân-ı Kerîm ile bizzat amel edenin nûru nasıl olur? Bir düşünün!” (Ebû Dâvûd, Vitr, 14) (Osman Nûri Topbaş, Huzurlu Aile Yuvası, Erkam Yay.)


Her Güne Bir Esma-ül Hüsna

el-Muhsî: Her yapılanı hesap eden.


Kısa Günün Kârı

Bilmiyorsan Kur’an öğren, biliyorsan birisine öğret!


Lügatçe

elzem: Lâzım, lüzumlu.
tezyin: Süslemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder