25 Haziran 2010 Cuma

Afrika Çağırıyor

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“İnsan var ya, Rabbi kendisini imtihan edip de ikramda bulunduğunda ve bol nimet verdiğinde "Rabbim bana ikram etti" der. Onu imtihan edip rızkını daralttığında ise "Rabbim beni önemsemedi" der. Hayır! Doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz. Yoksulu yedirmeye birbirinizi teşvik etmiyorsunuz” (Fecr, 15,16,17,18)


Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Komşusu açken tok yatan kimse mü’min değildir.” (Heysemî, Mecme`u’z-zevâid, VIII, 167)


Afrika’nın Kangren Sorunu

Açlık, herkesin malumu olduğu üzere Afrika’nın neredeyse tamamını tehdit eden en önemli problemlerin başında geliyor. Afrika’da 300 milyonu geçkin insanın açlık sınırının altında yaşadığı ve bunların 40 milyonunun çocuklar olduğu belirtiliyor. Açlık tehlikesinin en fazla hissedildiği Sahra-altı ülkelerinde açlıktan ölenlerin sayısı savaşlardan ve salgın hastalıklardan ölenleri kat be kat aşmış vaziyettedir.

Açlık, Afrika insanı için sadece hayati bir tehdit değil. Aynı zamanda onların dinlerinin elinden çalınması için de zemin hazırlıyor. Onların bu mağduriyeti, Hıristiyanlaştırılabilmeleri için misyonerlere inanılmaz fırsatlar veriyor. (Beytullah Demircioğlu, Altınoluk Dergisi, 2009 Ekim)


Her Güne Bir Esma-ül Hüsna

el-Muhyî: Hayat veren, ölüleri dirilten.


Kısa Günün Kârı

Bugün bir fakire yardım et!


Lügatçe


teşvik: İsteklendirme, özendirme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder