5 Eylül 2010 Pazar

ERKEĞİN PARFÜM KULLANMASI

Içinde alkol olduğu söylenen çeşitli yabancı parfümler var. Bunlar başka maksatlarla da kullanılabiliyor. Bir erkeğin bu tür parfümleri kullanması caiz olur mu?

Bizde "ameller niyetlere göredir." Bunun anlamı şudur: Doğru ve güzel bir iş dahî ancak iyi bir niyetle yapılırsa güzel olur ve ibâdet olur. Kötü bir niyetle yapılırsa kötü olur, hattâ günah olabilir. Rasûlüllah efendimiz (s.a.s) kokuyu çok övmüş ve kendisinin de sevdiğini söylemiştir ve tâ, o zamandan, kadın kokusu ile erkek kokusu arasında ayırım yapılmış ve farklı özelliklerde oldukları söylenmiştir. Imdi bir erkek erkeklere has güzel kokuyu Rasûlüllah'ın sünneti olduğu için kullanırsa güzel bir iş yapmış olur ve bir sünnet sevabı alır. Sadece bulunduğu yerde başkalarını ağır kokularla rahatsız etmemek için güzel koku kullanırsa güzel bir iş yapmış olur. Güzel kokuyu yabancı kadınları celbetmek için kullanırsa bir haram işlemiş olur.

Içinde alkol olan erkek parfümleri, Hanefi mezhebine göre kullanılabilir. Ama sadece kadınları cezbetmek için geliştirilmiş parfümlerin evin dışında kullanılması mahzurlu olmalıdır. Çünkü onlar zaten müslümanların örfünde güzel koku değildir. Yabancı kadınların dikkatini çekmekten başka bir işe de yaramazlar ve günümüzde havailiğin sembolüdürler. Hanımı hoşlanıyorsa evinin içinde kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder