2 Ağustos 2010 Pazartesi

Mîrâc Meyvesi

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ben cin­le­ri ve in­san­la­rı an­cak Ba­na ibâ­det et­sin­ler di­ye ya­rat­tım.” (Zâ­ri­yât, 56)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“(O ge­ce) gö­ğe yük­sel­til­dim. Öy­le bir ma­kâ­ma çık­tım ki, ora­da ka­lem­le­rin gı­cır­tı­la­rı­nı duyuyor­dum.” (Bu­hâ­rî, Sa­lât, 1)
Mî­râc’da­ki en mü­him hu­sus­lar­dan bi­ri, beş va­kit na­ma­zın farz kı­lın­ma­sı­dır. Hz. Pey­gam­ber (sav), Mû­sâ (as)’ın tav­si­ye­le­riy­le Ce­nâb-ı Hakk’a mü­râ­ca­at et­miş ve baş­lan­gıç­ta el­li va­kit ola­rak farz kı­lı­nan na­maz, beş vak­te in­di­ril­miş­tir. Bu­nun­la bir­lik­te Ce­nâb-ı Hak, bi­re on ve­re­rek, beş vak­ti kı­la­na el­li vak­tin ec­ri­ni ih­sân ede­ce­ği­ni bil­dir­miş­tir. Da­ha son­ra Ce­nâb-ı Hak şöy­le bu­yur­muş­tur:
“Her kim bir ha­yır iş­le­mek is­ter de onu ya­pa­maz­sa, o kim­se­ye (bu iyi ni­ye­tin­den do­la­yı) bir se­vap ya­zı­lır, yap­tı­ğı tak­dir­de ise on se­vap ya­zı­lır.
Her kim de, bir kö­tü­lük yap­mak is­ter, an­cak onu yap­maz­sa, ken­di­si­ne gü­nah ya­zıl­maz. Şâ­yet o kö­tü­lü­ğü ya­par­sa, bir gü­nah ya­zı­lır!” (Müs­lim, Îman, 259)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Vâris: Mahlûkatın tümü yok olduktan sonra diri kalacak olan, ebedî olan, dünya hayatındaki servetlerin geçici sahipleri ahirete göçtükten sonra da varlığı devam edecek olan, servetlerin gerçek sahibi olan demektir.
Kısa Günün Kârı
Namazlarını ihmal etme! Yarın Mîrâc Kandili.
Lügatçe
ecr: 1. Bir iş, hizmet karşılığında verilen şey. 2. Ahirete ait mükâfat, sevap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder